Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Terug naar België voor examens

Dit jaar besloten we in Mindelo thuisonderwijs te volgen. Dat betekent dat ik niet naar school ga. Om wel mijn diploma van de lagere school te behalen, moest ik in België examens afleggen. Zo kan ik volgend jaar naar de middelbare school.

In België is er leerplicht en geen schoolplicht. Om te laten zien dat ik klaar ben voor het middelbaar moest ik drie dragen lang examens afleggen. In de school in Hove zat ik met 9 andere kinderen in de klas.

De eerste dag vond ik het een beetje spannend. Ik voelde mij terug op mijn oude school. Dat vond ik een fijn gevoel. Qua moeilijkheid was het ook de gemakkelijkste dag. We hadden wiskunde, wetenschap en het makkelijkste deel van Frans. Op de middag moesten we turnen (bv. over de bok springen, 8 minuten lopen, dribbelen met de bal), daarna waren we vrij.

De tweede dag was de allerzwaarste. De testjes waren moeilijker dan de andere testen, en ik was al kapot van de eerste dag. Op het einde moest ik ook mijn muzikaal portofolio voor de klas vertellen.

Mijn portfolio

De laatste dag was maar een halve dag. De testen verliepen goed. En ik was blij dat ik er vanaf was.

Ik vond het wel leuk want ik heb 4 nieuwe vrienden gemaakt. En tijdens de pauzes hebben we samen leuke gesprekken gehad.

Dan was de dag gedaan. Ik voelde mij blij, vrij en een beetje verdrietig omdat ik mijn vrienden moest achterlaten. Maar samen hebben we afgesproken om met elkaar contact te blijven. Nu is het afwachten op het resultaat….

Gepubliceerd door Mateo

Sportief, Actief, Lief, Broertje van Timo, Verkenner

2 gedachten over “Terug naar België voor examens

 1. Liefste Mateo, met veel interesse heb ik jouw verslag gelezen
  in verband met de examens die je zijt komen afleggen hier in een school in Belgie, namelijk in Hove !
  Verder wens ik jou van harte veel liefs en succes met alles wat je mag beleven en ondernemen xxx

  Like

 2. Hallo Mateo
  Wat zijn dat spannende dagen geweest voor jou !
  Maar ondertussen hebben we al het super goeie nieuws gekregen dat je geslaagd bent voor je testen .
  Een dikke proficiat 🥳 🥳🥳
  Een heel mooi portfolio heb je daar gemaakt, leuk om te zien.
  Geniet nu van de vakantie
  🥰😘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: