Mijn avonturen

Ik ga proberen om regelmatig nieuwe berichtjes te plaatsen. Wil je graag iets te weten komen en heb ik er nog niet over geschreven? Stuur me zeker een berichtje!

Onze vakantie met de familie

De voorbije weken waren Oma, Tante Lis en Louise hier. Ik vond het heel erg leuk samen met de familie. Ze bleven twee weken. We zijn naar Sao Pedro geweest. Zij hebben daar schildpadden bezocht en gesnorkeld.  Tijdens hun verblijf heb ik ook een tennistoernooi gespeeld en behaalde ik een tweede plaats.  We hebben heelMeer lezen over “Onze vakantie met de familie”

Tartarugas in são pedro

(Schildpadden in são pedro) Graag vertel ik over ons avontuur met de tartarugas (schildpadden). Samen met vrienden gingen we met de boot op zoek naar de schildpadden. We gingen met de boot langs de kust, en ik vond het super leuk met de grote golven want dan gingen we op en neer. Het was coolMeer lezen over “Tartarugas in são pedro”

Eén maand vakantie in België!

Deze maand zijn we op vakantie in België om vrienden en familie terug te zien. En we blijven voor 1 maand. Hieronder zie je een paar foto’s waar ik een beetje over ga vertellen.

familie op bezoek

We zijn hier ondertussen al acht maanden. We vonden het altijd wel leuk dat er iemand kwam. Bompa en Agnes kwamen 1 week dat is moeilijk in de coronatijden. We hebben veel gewandeld, gezwommen, op restaurant geweest en er van genoten. We hebben veel met hun gebabbeld. Veel gewandeld. En heel veel genoten. Ik hoopMeer lezen over “familie op bezoek”

Onze leuke vulkaan-wandeling

Vorige zondag hebben we een gids gevraagd om ons te leiden naar Praia de Fateja. Dat is een afgelegen strand in de buurt van rotsen. We hebben 11 kilometer gewandeld in de bergen. Op een bepaald moment was er een plek van 1 meter breed, op zo’n dunne padjes hebben we gewandeld. Ondertussen had ikMeer lezen over “Onze leuke vulkaan-wandeling”

Hoe we spelen aan het strand

Hieronder zie je mijn broer en ik spelen aan Praia Laginha, een strand waar we constant zitten. Ik geef wat uitleg bij de foto.

Ons hondje Bronk

Drie weken al hebben we een nieuw hondje. Daardoor heeft mama nu vier jongens! Bronk komt uit het hondenasiel. Bronk betekent in het creools wit. En Bronk is ook wit. Het is dus een straathond die super lief is, en rustig en heel speels. Bronk is 4 maanden oud. Hij is dus een puppy. IkMeer lezen over “Ons hondje Bronk”

Ons bezoek aan Lissabon

We zijn vertrokken naar Lissabon om daar Portugese les volgen. Ook een beetje voor de vakantie. De les kregen we elke dag in een park. We hebben vele leuke zaken gedaan, zoals kwallen opgepakt die niet kunnen steken en veel gewandeld. We bezochten een leuk kasteel. Het huisje waar we in woonden was leuk, hadMeer lezen over “Ons bezoek aan Lissabon”

nieuw plan: een boot

Ik wou graag als ik 18 ben in een boerderij wonen. We zijn samen naar de haven geweest. En de boten waren super cool. Ik heb samen met mijn broer de binnenkant gezien, dus ik ga geen huis kopen. Ik ga in een boot wonen samen met mijn broer. De boten moeten altijd super goedMeer lezen over “nieuw plan: een boot”

honden

In Kaapverdië zie elke dag wel 30 honden. De honden zijn altijd heel lief. Je moet er niet bang voor zijn. Ik mag 1 hond hebben als we in Kaapverdië zijn. Maar wel een straathond :). Ik ga een klein huisje knutselen voor de hond om in te wonen. Op het strand gaan de hondenMeer lezen over “honden”

Huiswerk is saai !!!

Op school is huiswerk leuk maar thuis echt niet. Ik heb echt geen zin om er aan te beginnen. Heel vaak zit ik met mijn broer aan dezelfde tafel en hebben we de slappe lach. Ik speel veel liever met de racebaan en het treinspoor. Soms zitten we in het zonnetje huiswerk te maken. IkMeer lezen over “Huiswerk is saai !!!”

Onze versnelde verhuis

Door het coronavirus moesten we sneller verhuizen. Dat is echt niet tof want alles moest rap rap. Nu heb ik niet mijn eigen kamer en slaap ik minder goed. Ik denk ook heel de tijd aan mijn familie hoe het met hen gaat. Tip: Denk minder aan het coronavirus anders word je te gefrustreerd.

Voetballen

We proberen altijd een bal mee te nemen op vakantie. Samen met mijn papa en mijn broer spelen we graag wie scoort die staat. heel vaak spelen we op het strand in onze blote voeten. Meestal komt er na 2 minuten al iemand meespelen. We waren eens aan het voetballen met ongeveer 10 kinderen inMeer lezen over “Voetballen”

Wind

Cabo Verde ligt in de Atlantische Oceaan. De windsnelheden zijn tussen de 0 en de 90 km per uur. Op het strand doet het soms pijn aan je benen omdat het zand er zo hard tegen schuurt. Elke dag is er wind op Cabo Verde. Meestal rond de 30 – 45 km per uur. IdeaalMeer lezen over “Wind”

Op zoek naar een school

Mijn ouders en ik hebben 3 scholen bezocht. Bij de tweede school was mijn broer in de voormiddag en ik in de namiddag en dat is niet handig want dan zitten wij apart. De derde school is ook hetzelfde. Het is een halve dag omdat de scholen te klein zijn voor al die kinderen. WijMeer lezen over “Op zoek naar een school”

2 weken in Mindelo!

De voorbije twee weken zaten wij in Mindelo, en niet op school. We verhuizen naar hier volgend jaar, en wij mochten mee. We hebben 3 scholen bezocht en uiteindelijk de eerste school gekozen. Ook moesten we dagelijks huiswerk maken. Ook hebben we in totaal meer dan 10 huizen bezocht en dat is niet altijd zoMeer lezen over “2 weken in Mindelo!”

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: